BEAUTY BY KATKA
15/03/2019

POKER FACE

Zakaj bi se pretvarjala, da sem nekdo oz. nekaj kar nisem?! Ne smem pokazati svojih gubic, podočnjakov in ostalih nepravilnosti na mojem obrazu?!

Pred nekaj dnevi mi je kolegica ob kavi rekla, da če me ne bi poznala, ne bi rekla, da sem vizažistka in da se ukvarjam s kozmetiko. Pripomnila je, da me zelo redko vidi z make up-om. Enostavno povedano, da nisem “tipična” vizažistka. Jaz si njenih besed nisem jemala k srcu, ker imam rada, da so ljudje do mene iskreni in to tudi spoštujem. Sem se pa začela spraševati kaj naj bi pomenila besedna zveza TIPIČNA VIZAŽISTKA. 

Vizažist/ka je zame poklic, je zame hobi, ker svoje delo opravljam z največjim veseljem. Ampak očitno še vedno nisem “tipična”. Le kaj naj bi spadalo pod to besedo? Malce sem brskala in “izprašala” moje kolegice in vse so bile bolj kot ne mnenja, da se premalo ličim in da to spada pod “tipično” vizažistko.

 Nad temi besedami sem bila začudena, ker jaz vizažistko vidim čisto drugače. Naloga vizažista je, da poudari naravno lepoto obraza, skrije morebitne nepravilnosti in “nariše” zadovoljstvo na obrazu. Ampak zame je prava lepota znotraj človeka in če človek svoje lepote ne izžareva iz znotraj navzven, mu na obrazu ne morem narediti “čudeža”. Sprašujem se zakaj bi morala biti kot vizažistka urejena 24 ur na dan? Zakaj ne bi smela biti v prostem času brez make up-a? Zakaj bi mogla vsakič skrivat svoje podočnjake, ko mi moj sin še vedno ne pusti spat, čeprav bo kmalu pihal 4. svečko? Zakaj ne bi smela pokazati svojih čustev in bi jih mogla skrivati za make up-om? Zakaj bi mogla imeti na sebi 24 ur POKER FACE? Mar ne smem biti jaz JAZ?

Priznam, v prostem času se ne ličim, ker se želim počutiti svobodno. Ko pa se mi zazdi, da potrebujem make up, se pa z veseljem naličim in se počutim samozavestno. Ne želim biti nekdo, ki se skriva pod “masko”, želim biti človek, ki se zaveda, da je notranja lepota najlepša in z make up-om dodam samo piko na i. Jaz temu pravi, da je make up v tem primeru kot češnja na torti. Najslajša in najlepša.

Drage moje, čeprav vsaki izmed nas prej ko slej začne čas kazati svoje zobe, ko nam nariše prve gubice, poudari podočnjake in se nam na obraz prikradejo pigmentirane lise, moramo biti samozavestne in ponosne na vse kar izžareva naš obraz. Vse nepravilnosti, ki se nam z leti vedno hitreje prikradejo, so znak naše zrelosti, naše modrosti, naše ženskosti. Iz deklic smo zrasle v dekleta, iz dekleta v gospodične, iz gospodične v dame. Če izžarevamo notranjo lepoto, ni potrebe, da bi svojo zunanjo lepoto skrivale 24 ur na dan 365 dni na leto. 😉 “Bistvo je očem nevidno”, je rekel Mali princ. Pa še kako prav je imel. 🙂 

Odločila sem se, da bom ne bom “tipična” vizažistka in da bom še naprej VIZAŽISTKA S SRCEM. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja