BEAUTY BY KATKA
17/03/2019

TRIKI LIČENJA

Nežnejši spol se tudi v 21. stoletju spopada z vprašanjem: “Kako prikriti nepravilnosti na obrazu in hkrati doseči svež videz make up-a?“

V svetu ličenja je popolno oko v obliki mandlja. Žal pa imajo le redki srečo, da imajo popolno obliko očesa. Največ težav po navadi povzroča tistim, ki imajo male in ozke oči, po možnosti z močno povešenima vekama. Če želite odpreti oko, da je deluje večje, torej da ga dodatno ne pomanjšate, morate pozabiti na ostre linije. Ko s temnim svinčnikom za obrobo oči obrobite spodnji rob veke, črto rahlo zabrišite, kar bo navidezno povečalo vaše oči. Optično boste povečale oči, če boste na notranjem robu veke uporabile svinčnik v barvi kože.

Izogibajte se tudi eyelinerju, ki majhne oči še dodatno pomanjša. Za ličenje zgornjih vek raje uporabite temno senčilo na zunanjem delu kotička očesa.

Kot oči tudi ustnice nima vsaka ženske popolne. Na srečo obstajajo različni triki ličenja, s katerimi je mogoče tanke ustnice naličiti tako, da delujejo naravnost popolne in „sočne“. Temno rdeča šminka, po možnosti še matirana, dodatno zmanjša ustnice, zato odsvetujemo njeno uporabo. Namesto temnih tonov uporabite nude in nežno rožnate odtenke, še boljši učinek bodo dale šminke kremaste teksture. Prav tako naj bo svinčnik za obrobo ustnic v naravnih barvah. Z njim zgornjo ustnico obrobite rahlo nad robom in nato ustnice pobarvajte v celoti.

Ustnice bodo delovale še bolj polne, če boste po nanosu šminke uporabile glos, kar vam lahko pomaga tudi v primeru, da se nikakor ne morete odreči rdeči šminki, vendar v tem primeru glos nanesite smo na sredino spodnje in zgornje ustnice. In ustnice bodo takšne kot iz reklame.;-)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja